START arrow AKTUALNOŚCI arrow Warsztaty kulinarne 2017
Warsztaty kulinarne 2017 PDF Drukuj Email
Warsztaty kulinarne - „Koła profesjonalnych hotelarzy i gastronomów -  Ho-Ga”
W dniu 14 marca w Zespole Szkół Nr 2 im. Jana Pawła II  w Miechowie  odbyły się warsztaty kulinarne poprowadzone przez szefa kuchni z  Hotelu  Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA**** - pana  Wojciecha Filipowskiego. W warsztatach wzięli udział głównie członkowie uczniowskiego „Koła profesjonalnych hotelarzy i gastronomów -  Ho-Ga”. Uczniowie pod okiem fachowca przyrządzili „Tatara po żydowsku”. W miłej atmosferze uczniowie uczący się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa doświadczyli  sposobu przyrządzania  tej  pysznej  przystawki  , ale też w profesjonalny sposób  dekorowali talerz . Wszystko po to, by   wykonane danie nie tylko cieszyło podniebienie, ale też wyglądało pociągająco, apetycznie. Na koniec wszyscy  kosztowali wspólnie przyrządzoną potrawę. Wszyscy uczniowie - członkowie „Koła profesjonalnych hotelarzy
i gastronomów -  Ho-Ga” wyrazili zadowolenie oraz uznanie dla  tego typu ćwiczeń praktycznych w przyrządzaniu wyrafinowanych dań    oraz  chęć uczestnictwa w kolejnych tego typu warsztatach.

Przykładowy obraz Przykładowy obraz Przykładowy obraz Przykładowy obraz Przykładowy obraz
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
© 2019 Zespół Szkół Nr 2 im. Jana Pawła II w Miechowie
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.